Accessibility.GoToContent

BADRUMSBELYSNING

BADRUMSLAMPOR FÖR VÄGG & SPEGEL

Rätt belysning för att sminka, raka eller få kontroll över lockarna – men även ett ljus som är snyggt och gör dig glad. Ljuset betyder faktiskt mycket för hur vi mår. Föreställ dig att stå i en badrumsbelysning som är skarp, bländande och kall varje morgon. Låter inte särskilt trevligt, eller hur.

Därför har vi samlat en handfull bra tips för bra badrumsbelysning som ger dig bra arbetsljus, skapar rätt stämning och gör din vardag lite gladare.

GODA RÅD FÖR BADRUMSBELYSNING

Badrumsbelysning är också arbetsljus Din badrumslampa vid spegeln ska avslöja de detaljer du helst vill upptäcka själv innan andra gör det. Därför måste du kunna sminka eller raka dig i en så naturlig badrumsbelysning som möjligt, så att du ser dig själv som du skulle göra i gott dagsljus. Därför rekommenderar vi att du väljer en spegel eller spegelskåp med integrerad belysning eller lampor ovanpå.

Det finns en mängd olika alternativ med olika typer av badrumslampor ovanför din spegel eller en badrumsspegel eller spegelskåp med integrerad spegelbelysning.

BADRUMSLAMPOR FÖR SPEGEL

Stratos

Finns i färgen krom eller svart
med ljusstyrning

Pris per lampa
För speglar med en bredd på 60 cm: 1 205 kr
75-120 cm bredd: 1 805 kr

Jupiter

Finns i krom, vit & svart
Med ljusstyrning

Pris per lampa (oavsett spegelbredd)
780 kr

Libra

Finns i två färgerna krom och svart
Utan ljusstyrning

Pris per lampa
30,7 cm: 610 kr
60,7 cm: 950 kr

Vela

Finns i färgen krom
Utan ljusstyrning

Pris per lampa
475 kr

FLER  BRA TIPS FÖR BADRUMSBELYSNING

På väg i sängen är det skönt med varm, dämpad badrumsbelysning, medan det på morgonen är bra att väckas med ett lite skarpare och svalare ljus som liknar det naturliga morgonljuset. När du väljer speglar och spegelskåp med ljusstyrning får du både och. Du kan dämpa ljuset och sedan kan du justera färgen från varmt rödaktigt till kallt, vitt ljus. Det ger dig ett välmående i vardagen.

Ljusstyrning sker enkelt via en touchpanel på spegeln.

LED ÄR INTE BARA LED

Scanbads LED-lösningar håller hög kvalitet. Med 4 timmars daglig användning har den en livslängd på 20 år och med ett minimum av energiförbrukning. Det är hållbart, och hela utbudet av badrumsbelysning och lampor till badrummet håller samma höga kvalitet.

ATMOSFÄR & NATTBELYSNING

LED-belysning under tvättställsskåpet med ett skönt stämningsljus för alla badrum och fungerar även perfekt som orienteringsljus när du behöver gå på toaletten på natten och inte vill väcka din kropp.

LED-belysning under tvättställskåpet finns i Delta.

Fast pris för alla bredder: 2 470 kr.

PERFEKT NATTBELYSNING

Förutom att ge en fin ljuseffekt är den stämningsfulla och dimbara LED-belysningen mellan tvättställ och tvättställskåp perfekt för nattliga besök i badrummet, när du inte vill tända alla lampor.

Med touchbrytare - pris från 1 550 kr för ett 60 cm tvättställsskåp

 

FLERA TYPER AV BADRUMSBELYSNING

Öppna lådan och belysningen tänds, så att du enkelt kan upptäcka pincett, nagelfilar och andra småsaker som är väsentliga i ett badrum. Och med Scanbads lådbelysning har man naturligtvis tänkt på att ljuset ska falla precis i lådan. Du kan välja belysning i lådorna i både Multo & Delta-serien.

Precis som det är trevligt att ha överblick i lådan är det likaså trevligt att kunna se vad man har i sitt högskåp eller överskåp i badrummet. Smart, funktionellt ljus som ger överblick av flera hyllplan med sin vertikala placering och inte bländar när skåpet öppnas eftersom det sitter diskret på sidan av skåpet. LED-lampor i överskåp och högskåp finns i Delta-serien.

PERFEKT ÖVERSIKT MED BELYSNING I LÅDORNA

LED-BELYSNING I SKÅPET - DET ÄR LÄCKERT

REGLER FÖR LAMPOR TILL BADRUMMET

Vilka lampor kan du använda i ett badrum? Det finns särskilda krav på el i ditt badrum. Lamporna du installerar i ditt badrum ska vara utvecklade för användning i badrummet och här skiljer man på olika zoner, där det inte får finnas några elinstallationer i zon 0 och zon 1. Alla lampor i zon 2 kräver ett IP44-godkännande. Zon 2 är området från ytterkanten av duschdörrar och badkar eller 120 cm från duschmunstycket.

Och hur hittar man en godkänd lampa till badrummet? Här kommer de goda nyheterna, för alla Scanbads lampor och integrerade belsningar är IP44-godkända för badrumsbelysning, så du kan vara helt säker.

VAD BETYDER IP-KLASSIFICERING?

IP-koden är en internationell standard som anger elinstallationens förmåga att stå emot vatten och damm. IP44 är det högsta betyget.