Accessibility.GoToContent

RENGÖRING


BRA RÅD FÖR RENGÖRING AV BADRUMMET

Ett fint nytt badrum ska såklart också städas. Den används många gånger om dagen, så det går inte att undvika att smuts och tvålrester samlas i diskhon och på golvet. Och självklart måste du vara medveten om att olika material behöver olika rengöringsmedel.

Vi har samlat en rad bra tips om att rengöra handfatet, rengöra spegeln, spegelskåpet och rengöra glaset i duschskärmen.

RENGÖRING AV BADRUMSMÖBLER

När du köper badrumsmöbler från Scanbad medföljer alltid en underhållsmanual – vi rekommenderar alltid att du läser den. Använd aldrig rengöringsmedel som innehåller slipmedel eller syra för att rengöra dina badrumsmöbler och se alltid till att diskhon och möblerna är torra efter användning. Rengör du dina badrumsmöbler enligt skötselanvisningen så håller de sig fina i många år.

 

TIPS FÖR RENGÖRING AV BADRUMSMÖBLER

Undvik direkta stänk av vatten och tvålrester på möblerna, och torka av dem om droppar och tvålrester kommer på dem.

FOLIE- & MELAMINYTOR

Delta & Multo-serien består av folie- och melaminytor och här rekommenderar vi rengöring med en mjuk trasa urvriden i varmt vatten med milt universalrengöringsmedel. Torka av med en fuktig trasa urvriden i rent vatten för att ta bort rengöringsmedlet för att undvika ränder och ränder.

RENGÖRA ALDRIG MED DETTA

Använd aldrig slipmedel, ammoniak, blekmedel eller andra starka lösningsmedel som möbelpolish, aceton, alkohol och bensin eller skursvampar för att rengöra eller vårda Scanbads möbler, speglar, spegelskåp eller tvättställ. Om du använder ovanstående medel kan det orsaka skada på möblerna och du förlorar garantin.

TVÄTTSTÄLL RENGÖRING

Använd universalrengöringsmedel för att rengöra ditt tvättställ. Detta gäller alla tvättställ. För att upprätthålla god hygien och lukt är det viktigt att du även rensar avloppet i tvättstället (med vatten, inget avloppsrengöringsmedel eller klor).

RENGÖRING OCH UNDERHÅLL AV DIN DUSCH

Om du har en Flexi eller Maxi dusch har du tur. Här är den invändiga glasytan specialbehandlad med den slitstarka och miljövänliga behandlingen EasyCare och denna behandling gör att kalk och smuts inte fastnar lika enkelt på dina duschväggar eller duschdörrar – inte ens efter så många som 30 000 avtorkningar. Det är alltså inte nödvändigt att avkalka din dusch.

Använd badrumsrengöringsmedel och spraya på kakel, glas och armaturer. Skölj av efteråt och använd någon av Scanbads smarta duschskrapor för att ta bort eventuellt kvarvarande vatten. Torka efteråt med en mjuk trasa. Rengör även avloppet och ta bort hår & tvålrester, spraya i badumsrengöringsmedel och skölj med vatten.

TA BORT KALK FRÅN KRANEN

För att förhindra att kalk fastnar på  armaturen är regelbunden rengöring nödvändig. 

RENGÖRING AV SPEGLAR

Vattendroppar, tandkrämsrester, fingeravtryck – en fläckig spegel passar aldrig I ett badrum. Det finns olika rengöringsmedel för glas och speglar som kan hjälpa till att rengöra din spegel eller spegelskåp. Spraya glas- eller spegelrengöringsmedel på spegeln, låt det verka i 5 minuter och använd sedan en ren mikrofiberduk för att torka av spegeln. Torka i långsamma rörelser, se till att inte skapa ränder. Om det uppstår ränder, torka försiktigt igen med en torr mikrofiberduk. Var noga med att inte använda glasrengöringsprodukter som innehåller alkohol.

MER OM STÄDNING

Det finns skötselråd som följer med alla Scanbads produkter och du hittar dem här på sajten när som helst.

SE SKÖTSELINSTRUKTIONER

DET ÄR DUMT ATT FÖRLORA DIN 10 ÅRIGA GARANTI

Vi påpekar att du förlorar garantin när rengöringsmedel har använts på fel sätt, så håll dig till de goda råden ovan. Ditt badrum kommer då att fortsätta se bra ut i många år.