Accessibility.GoToContent

INREDNING

TIPS FÖR ATT INREDA BADRUMMET

Det finns så många alternativ när det kommer till att inreda ett badrum och välja badrumsmöbler, inventarier, kakel och sanitetsgods. Därför har vi samlat några tips för att inreda badrummet. Vi har även förslag på hur du kan möblera ett litet badrum och få plats med både handfat, toalett och dusch.

BÖRJA MED EN MOOD BOARD

Det är faktiskt ganska enkelt att göra en moodboard, och det behöver inte vara med riktiga prover som visas på bilden. Det kan vara en anslagstavla - virtuell eller fysisk, där du samlar inspirationsbilder och urklipp, post-it-lappar som "kom ihåg handdukstork" mm.

Det ger dig en bra utgångspunkt både för att prioritera och för att välja färger och stil i helhet.

ANVÄND VÅR "DESIGNA DITT BAD"-SIDA

Det är superenkelt att klicka runt i det smarta verktyget DESIGN YOUR BATHROOM på den här sidan. Här kan du vara mer specifik när det kommer till storlekarna på tvättskåpet och till exempel ta reda på vilken typ av tvättställdu föredrar. Här får du också en uppfattning om vad de olika elementen tar upp i förhållande till varandra. Och så kan du zooma in på vilken serie som passar dig bäst.

GLÖM INTE BEKYSNING VID VAL AV INREDNING

Ljus är extra viktigt i badrummet. Det är här vi sminkar oss, stylar håret och gör oss allmänt redo för att möta dagen. Så det är viktigt att kunna se sig själv i ett ljus som är så nära dagsljus som möjligt.

Och när vi når kvällen är det extra härligt att kunna dämpa ljuset till en varm och avkopplande ton. Det gör det faktiskt lättare att somna.

På Scanbad nördar vi mycket med belysning till badrummet, så pass att vi vågar kalla oss specialister. Och vi har riktigt snygga belysningslösningar för badrummet, både när det kommer till ljusstyrning och högkvalitativ LED-belysning.

GÖR PLATS FÖR EN DUSCH

Det är så irriterande att behöva slåss med ett klibbigt, blött duschdraperi varje gång du duschar. Därför har vi sammanställt ett antal förslag för att möblera det lilla badrummet med de flexibla Scanbad Flexi duschlösningarna. Självklart har man även tänkt på att optimera tvättställsskåpets storlek och lägga till högskåp eller överskåp där det är möjligt. Förvaring är högt värderat det lilla badrummet.

 

ETT LITET BADRUM MED PLATS FÖR EN DUSCH

3 olika förslag för att inreda ett badrum på 220 x 150 cm med olika placeringar av duschdörren.

INREDNING AV LITET BADRUM 120 X 160

Se hur skickligt vår inredningskonsult har designat inredningen i det lilla badrummet och ändå lyckats hitta plats för en duschvägg.

INREDNING AV 150 X 200 BADRUM

Se skisser för inredning av badrum 150 x 200. Med 2 slagdörrar, fast duschvägg och vikdörr eller slagdörr med fast skärmvägg. Här finns plats för tvättställsskåp OCH högskåp.

Ett annat förslag är 2 fasta skärmväggar och ett mindre tvättställ, men istället med 2 st högskåp. Den sista lösningen som beskrivs är en duschhörna med de halvrunda duschdörrarna som kan fällas in när de inte används.

INREDNING AV 120 x 180 BADRUM

Skisserna ger olika förslag på placering av badrumsmöbler, toalett och duschvägg i förhållande till placeringen av dörren i ett badrum som är 120 x 180.

Det är alltid en utmaning i ett litet badrum att hitta plats för en fast duschvägg, så att du blir av med ett tråkigt duschdraperi som klänger fast på kroppen när det är trångt. Men det finns faktiskt bra alternativ med en enkel halvrund dörr eller en slagdörr på en fast skärmvägg.

SKAPA KOMFORT I BADRUMMET

Hur skapar jag mys i badrummet kan man fråga sig. Vi har några bra förslag på hur badrummet kan bli lite mysigare.

EN VÄXT I BADRUMMET

En grön växt mår bra i badrummet och det är faktiskt ganska många växter som trivs i badrummet. Ett bra tips är att flytta runt dina växter så att de står en stund i vardagsrummet där det är mer ljus och sedan en månad i badrummet där ljuset kanske är mer begränsat.

DOFTLJUS ELLER DOFTPINNAR

Ett annat tips för att skapa stämning och mys i badrummet är några ljus, ett doftljus eller som här, doftpinnar. Placera dem på den fina Flexibla hyllan som visas här.

 

MYSIG BELYSNING I BADET

Det skapar atmosfär och mys när ljuset kan dämpas och färgen kan justeras till en varm rödaktig ton – perfekt för ett kvällsbad och egentid i badrummet.

Välj en spegel med ljusstyrning, så är det lätt att skapa en mysig atmosfär.

Hitta återförsäljare