Accessibility.GoToContent

FLEXI

Scanbad FLEXI DUSCH

Scanbad Flexi-serien erbjuder ett brett urval av duschväggar och duschdörrar i stilren design och komplett kvalitet med funktionella detaljer. Baserat på fem grundmodeller i flera storlekar kan du kombinera dig fram till många olika duschlösningar, till exempel med raka duschdörrar, med vikdörrar eller fasta skärmväggar, nischdörrar, halvrunda duschdörrar, mm.

Med Scanbad Flexi skämmer vi bort dig med en läcker och funktionell design som är enkel med genomtänkta detaljer, som du kanske inte märker vid första anblicken, men som du kommer att njuta av varje dag. Våra många Scanbad Flexi duschväggar och duschdörrar i flera storlekar och med många kombinationsmöjligheter gör det enkelt för dig att välja just den duschlösning som passar ditt badrum och dina behov.

Se Flexi-katalogen

GLÖM ATT KALCIUM OCH SMUTS FASTNAR

Med Scanbad Flexi duschväggar och duschdörrar är du garanterad enkel rengöring och en klar och blank glasyta. Alla Match-modeller är invändigt utrustade med den slitstarka och miljövänliga EasyCare-behandlingen som gör livet svårt för smuts och kalkavlagringar. Glaset behöver helt enkelt bara torkas av med en mjuk trasa efter användning, och du kommer att ha ett vackert glas i många år framöver. EasyCare är en tysk, miljövänlig produkt, som är certifierad av det oberoende laboratoriet SGS Institut Fresenius enligt OECD Guideline 2009.

Kombinationsmöjligheter med flexi  duschdörrar

Utifrån grundmodellerna kan du mixa och matcha för att skapa en myriad av olika duschlösningar i många storlekar. Grundmodellerna är vändbara vilket gör att du inte behöver skilja på höger- och vänster modell. Det blir inte lättare än så.

Smarta lösningar för små badrum

Har du ett lite mindre badrum kan du använda den smarta Flexi-lösningen, där två vikdörrar kombineras. Vikdörrarna går att vika inåt när du inte använder duschen och då har du mer utrymme. Vikdörren kan givetvis kombineras med andra dörrar och om du bara vill att en av dörrarna ska fällas in.

NYHET - UNDVIK OORDNING I DUSCHOMRÅDET

Enkel och elegant duschhylla med 5 flyttbara hyllor, som enkelt kan kombineras med utvalda Flexi dörrar. Tower håller ordning på schampo, tvål och annat du behöver i duschen.
Välj just det duschpaket som passar dig. Både Tower och duschdörrarna är vändbara och kan placeras på både höger och vänster sida.

Tower duschhylla kombineras med en Match duschdörr och blir därmed en integrerad del av duschlösningen.

Tower duschhylla kostar 2 555 kr.

Designa med omsorg

Flexiprofilernas enkla och stilrena design utan vassa kanter ger en lätt, luftig och tidlös look. Men
profilerna innehåller även genomtänkta funktioner som bidrar till att säkerställa dig en stabil och välfungerande
duschlösning som du gärna kommer att använda i många år framöver.

Produktinformation

SLAGDÖRR OCH FAST SKÄRMVÄGG
Alla Flexi-Slagdörrar och -väggar är testade och uppfyller kraven i EN 14428:2015, som gäller härdning av glas, stabilitet och täthetsklass.

GLAS
6 mm härdat säkerhetsglas enligt EN12150 med EasyCare-behandling på insidan. Klart glas och utvalda modeller i frostat glas.

PROFILER
Stark aluminiumlegering med slitstark satin-anodiserad eller svart matt pulverlackerad yta.

GÅNGJÄRN
Lyft- och sänkbeslag lyfter upp dörren från golvet vid öppnandet och ger en självstängningsmekanism, där dörren hålls öppen vid 90 grader. Inuti gångjärnsprofilen finns en dropplist för vattensäkring.

MAGNETLISTER
En magnetlist medföljer i varje slagdörr och fast skärmvägg, som kan kombineras med magnetlisten från alla andra Slagdörrar. Denna anpassning ska göras 2 gånger, varefter magneten sitter fast i sin motpart. Magnetlisten ligger i en PVC-profil med en speciell matt yta som förhindrar att profilerna går ihop och fastnar vid en längre tids förvaring.

FAST SKÄRMVÄGG
Glaset kan justeras 20 mm i väggprofilen vid sneda väggar och fästes med PVC-lister. Det finns avlånga hål för 6 mm vågrät justering längst ned på väggprofilen. Golvprofilen kan justeras 12 mm i höjd med hänsyn till fallet i golvet. Till fast skärmvägg medlevereras golvbeslag, som ger ett mer svävande intryck.

DÖRRAR
På duschväggarna A,B och E kan gångjärnsprofilen justeras upptill 20 mm i väggprofilen vid sneda väggar. Vid fast skärmvägg modell C och D justeras glaset 20 mm i samma nischprofil som till fast skärmvägg. Det finns avlånga hål för 6 mm vågrät justering längst ned på profilen.

HANDTAG
Standardbeslag i gjuten plast.

BESLAG
Golvbeslag och beslag för teleskopstång och stabiliseringsarm i förkromad zink-aluminium eller svart matt pulverlackering. Täcklock för profiler och olika beslag i förkromad eller svart matt ABS.

TELESKOPSTÅNG
Stark aluminiumlegering och slitstark satin-anodiserad eller svart matt pulverlackerad yta med beslag i förkromad zink-aluminium. Teleskopstången har dolt väggfäste invändigt i profilen och kan justeras steglöst från 60 till 100 cm.

STABILISERINGSARM
Stark aluminiumlegering med slitstark satin-anodiserad eller svart matt pulverlackerad yta med beslag i förkromad zink-aluminium.

TÄTNINGSLISTER
Transparenta eller svart matte PVC-lister vid dörr, som lätt kan bytas ut vid slitage. Extra hög dropplist kan beställas för användning på golv med fall.

FRAKT OCH LEVERANSTID
Alla Flexi-modeller finns på lager och kan levereras snabbt med 1 dörr/vägg per kolli- vikt under 30 kg för hantering av en person. Tillbehör som teleskopstång och alternativa beslag i separat kolli.

GARANTI
Scanbad erbjuder 10 års garanti mot fabrikationsfel på alla Flexi-modeller.

Exklusivt duschkar med låg profil i stabilt material kan beställas, till utvalda modeller.

Praktiska upplysningar

INNAN BESTÄLLNING
Scanbad serien kan beställas som färdiga badrumsmöbler med beställningsnummer enl. bilderna i denna broschyr. Du kan även sätta ihop ditt unika möbelset med hjälp av element prislistorna.

FÖRE MONTERING
Monteringstillbehör och monteringsvägledning medföljer vid leverans. Läs monteringsbeskrivningen noga innan monteringen påbörjas. All inkoppling av el, vatten och avlopp skall göras av auktoriserad personal. Var uppmärksam på att det förekommer måttoleranser på tvättställen.

SKÖTSELANVISNINGAR
Läs alltid den bifogade foldern (medföljer möblerna vid leverans) med råd och skötselanvisningar för möblerna. Läs alltid bruksanvisningen och varudeklarationen för rengöringsmedel innan de används på möblerna. Rengöringsmedel som innehåller slipmedel eller syror ska inte användas. Tvättställ och möbler SKA ALLTID torkas torra när de har använts. Detta underlättar rengöringen betydligt och förebygger eventuella fuktskador på möblerna.

GENERELLT
Scanbad förbehåller sig rätten till produktionsändringar och produktförbättringar. Specialtillverkade varor eller använda och monterade varor tas ej i retur. Scanbad lämnar 10 års garanti mot fabrikationsfel.

Installationsmått

Mått- og produktinformation

Monteringsvejledninger

  Flexi model A, B og C som nischlösningar
M1202 Flexi nischlösningar
   
  Flexi model A, B og C i kombinationer
M1207 Flexi slag- och vikdörr
   
M502 Nichprofil
   
  Flexi model D
M1211 Flexi fastvegg
  Flexi model D i kombination med A och B
M1209 Flexi fast vägg - slagdörr
   
  Flexi model E
M1213 Flexi halvrund slagdörr
   
M1204 Flexi profil för rörgennomföring, för utanpåliggande rör A, B, E og nischprofil
M1205 Flexi profil för rörgennomföring, för utanpåliggande rör modell C
   
M1131 Flexi golvprofilkit till fast vägg modeller
M1132 Flexi golvprofilkit till nisch modeller
M1133 Flexi golvprofilkit till fast vägg modeller
M1134 Flexi golvprofilkit till halvrundamodeller
   
M1041 Skötselsvägledning

Hitta återförsäljare