Accessibility.GoToContent

HANDDUKSTORKAR

VAD ÄR EN HANDDUKSTORK?

En skön dusch och så är det bara att sträcka ut handen och ta handduken från den smarta handdukstorken. En läcker, varm och torr handduk. Det gör varje morgon lite bättre. En handdukstork är en slags handduksradiator som du hänger din handduk på och sedan torkar den din handduk.

Om du tittar på marknaden för handdukstorkar så ser du att du kan välja mellan en elektrisk handdukstork och en vattenburen handdukstork. Scanbad handdukstorkar är elektriska, vilket har flera fördelar.

LÄTT ATT INSTALLERA

På Scanbad har vi 2 vackra elektriska handdukstorkar att välja mellan, beroende på hur mycket plats du har i ditt badrum. Det säger sig självt att båda modellerna på handdukstorkar är lätta att installera. En elektrisk handdukstork har fördelen att den enkelt kopplas till ett eluttag i väggen, till skillnad från en vattenburen handdukstork som kräver en krånglig vattenanslutning. Därför är det alltid mycket lättare att installera en elektrisk handdukstork i ett befintligt badrum. Det går givetvis även att installera handdukstorken med dolda ledningar.

Scanbads handdukstorkar är även IP44-godkända för våtrum, så de kan placeras så nära som 60 cm från din duschvägg eller badkar och då är den varma handduken lätt att nå.

MINIMAL STRÖMFÖRBRUKNING

Du kanske frågar dig själv om en sådan elektrisk handdukstork inte förbrukar mycket el? Nej, det gör den inte alls – en Scanbad handdukstork har minimal elförbrukning och självklart kan du slå på och stänga av den så att du inte använder den mer än absolut nödvändigt. Maxtemperatur från en Scanbad handdukstork är 60 grader.

STORLEKAR, FÄRGER OCH MATERIAL

Handdukstorkarna i Scanbad är tillverkade i en klassisk och enkel version av rostfritt stål som passar in i de flesta badrum. Varje modell finns i 2 storlekar, så vi har säkert en handdukstork som passar ditt badrum.

Hitta återförsäljare

VILKEN HANDDUKSTORK SKA JAG VÄLJA?

Det beror mycket på utrymmet i ditt badrum och hur många människor det är i hushållet. Tänk smart på plats. En handdukstork kan placeras under en snedtak och på så sätt ta tillvara på utrymmet. Se våra Teide & Hekla handdukstorkar nedan.

TEIDE HANDDUKSTORKAR

Snygga Teide passar in i alla badrum, men är helt perfekt för mindre badrum där det inte finns så mycket väggyta. Så om du trodde att du inte hade plats för en handdukstork, träffa Teide.

Det är en superpraktisk vertikal handdukstork som bara tar väldigt lite väggyta.

Gör som bilden visar och använd Teide som både handdukskrok vid tvättstället och torkställning för badlakan. Så finns det alltid läckra, varma handdukar.

TIPS: PRAKTISKT PÅ SOMMAREN

En handdukstork med låg strömförbrukning är superpraktiskt när golvvärmen eller radiatorn är avstängd under sommarperioden. Den lilla värmen den avger gör att badrummet inte känns fuktigt eller klibbigt.

HUR MYCKET KOSTAR HANDDUKTORKEN I EL?

En Teide handdukstork i den minsta modellen på 80 cm drar endast 15W.

Väljer du den höga modellen på 140 cm använder den 30W.

TEIDE HANDDUKSTORKAR I TVÅ VERSIONER

Teide visas här i en höjd av 80 cm med 4 handdukskrokar. Den finns även i en modell som  är 140 cm hög med 6 krokar.

HEKLA HANDDUKSTORK

Hekla är den klassiska handdukstorken, som är perfekt när du har väggutrymme för det och det är flera som använder badrummet.

Här kan familjens alla handdukar hänga och du blir av med blöta handdukar som hänger och blir matta och klibbiga eller i värsta fall ligger på golvet.

TIPS: PUSH TILL TONÅRINGEN

Vi vill alla ha en varm och torr handduk, så en handdukstork är också det bästa argumentet för att hänga upp sin egen handduk.

Kräver lite mer väggyta och passar utmärkt i det större badrummet, där familjen behöver bra torkutrymme för många blöta handdukar. Det sparar dig känslan av ett fuktigt och kallt badrum och ser till att familjens handdukar alltid är torra och klara för användning.

HEKLA HANDDUKSTORKAR I TVÅ STORLEKAR

Hekla handdukstork är 53 cm bred och finns i 2 höjder. Knappt 87 cm hög med 3 rader med 3 tvärribbor i den lägsta modellen och 120 cm höga i den högsta med 3 rader med 4 tvärribbor vardera.

Observera att den kortaste modellen passar perfekt i badrum med begränsat väggutrymme - till exempel under ett snedtak eller ett fönster.

HANDDUKSTORK & STRÖMFÖRBRUKNING

En Hekla handdukstork i den minsta modellen drar bara 100W effekt.

Väljer du den höga modellen på 120 cm använder den 120W.